blog :: dejan @ fejst.net

Osebni spletni dnevnik z zaznamki in dogodki s potovanja moje življenske poti.

Foto torba Genesis Dakar  

Končno sem dočakal uporabno fotografsko torbo za sprejemljiv denar.
Po zamenjavi fotografske opreme (dSLR je šel upokoj) sedaj rabim nekoliko manjšo a še vedno funkcionalno in uporabno torbo, da vanjo shranim vse objektive. Ok, če sem iskren se mi zdi, da imam sedaj ko ni več Canon-a pri hiši več opreme kot prej. SONY NEX je sicer priročen in lahko bi rekel kompakten aparat (da ne bo pomote, NEX je brezzrcalni aparat, ki se brez vseh težav kosa z mojim predhodnikom Canon 7d) in za to človek pomisli, da bo že vsaka manjša torba zadostna.

Med vsemi torbicami sem povsem upal, da bo mali nahrbtnik Tamrac travel pack 73 odlična izbira za sprehode in izletno fotografijo. Pa se je izkazalo dvoje. Nahrbtnik je prej neroden kot uporaben, če hočeš hitro dostopati do aparata, hkrati pa nimam kam vtakniti tablice, ki je danes postala moja obvezna spremljevalka povsod.

In Genesis Dakar torbica? Videz je moderen, material je na otip močno platno in ne zgleda cenena roba.Barve pa so tudi privlačne in moja vojaško zelena je pravi retro. Velikost torbice je kar znosna in pravzaprav enako prostorna kot Tarmac travel pack 73. Všeč mi je dostopnost predalov in žepkov za razno dodatno opremo je kar nekaj. Malo me moti, da gre iPAD z zaščito precej na tesno notri in ga je kar nerodno vstavljati in jemati ven. Brez zaščite, pa še kar lepo zdrsne v prostor. Aha, še to. Takoj sem naredil dve modifikaciji. Prostor, kjer se vstavi iPad ima zaščiten pašček in res ne vem čemu bi služil, saj je toliko zaščite pa še tako na tesno gre notri, da se sploh ne bojim da bi mi tablica padla iz torbice (prej kaj drugega). Zato sem pašček odrezal. Odrazal sem tudi elastični pašček, na zadnjem žepu, kjer je pritrjen dežno pokrivalo torbe, ker se mi zdi zadnji žep bolj primeren za kakšen telefon, denarnico ali dokumente. Dežno pokrivalo pa sem spravil v enega od stranskih žepov, kot sem že omenil jih ne manjka. V torbico sem zložil še SONY NEX-6 aparat z grip-om in kit objektivom, zraven pa še dva dodatna objektiva in v prednja žepa še fish-eye konverter in panckake 16mm objektiv. Vse je lepo dostopno in v tobri je še dovolj prostora, da bi stlačil še kakšno malenkost ali objektiv.

Če povzamem, mi je torbica za vsakdanje uporabo zelo uporabna, da ne omenjam cene, ki s 26,90 EUR več kot zadovolji moje potrebe. Končno imam poleg vse potrebne (osnovne) fotografske opreme lahko s seboj tudi tablico, prostora pa imam dovolj tudi za osnovne dodatke, kot je napajalnik filtri in baterije. In kaj vse bo dnevno nošeno v tej torbi:

 • Sony NEX-6,
 • Sony SEL 50mm 1.8,
 • Sony SEL 30mm 3.5,
 • Sony SEL 18-55mm kit,
 • Sony SEL 16mm 2.8,
 • Sony Fish-Eye konverter,
 • 2 razervni bateriji,
 • 2 filtra 49mm (poralizacijski in sky)
 • Manfroto mini stojalce,
 • Krpica za leče in lenspen čopič za čiščenje
 • iPad tablica.
Ko bom imel pa večje potrebe, da bom potreboval dva bodya in še vse ostale manual objektive, ki jih imam že kar nekaj, pa bom uporabil večjo različico isto imenske torbice, ki sem jo tudi kupil danes. Občutke pregled te torbice bom naredil kak drugi dan. Prilagam pa vam še sliko, z vso opremo v torbici. 

Upam, da vam je članek koristen in kmalu Genesis Dakar (siva) večja varianta torbice.
Še za vse tiste, ki vas je torbica prepričala in bi si jo želeli pogladati ali kupiti, potem se boste zapeljali v BTC v Ljubljani in obiskali trgovino Foto-Klik ali pa si jo kar naročili v spletni trgovini.
Read More...
AddThis Social Bookmark Button