blog :: dejan @ fejst.net

Osebni spletni dnevnik z zaznamki in dogodki s potovanja moje življenske poti.

Logitech G5 vs. G500  


Ta teden sem spoznal, da elektronskim miškam voda in čiščenje ni preveč všeč. Tako se mi je zgodilo, da je laser po temeljitem čiščenju in spiranju z vodo (kljub temu, da je bila pred uporabo temeljito posušena) nehal delati. Zato sem moral izbrati nadomestno miško, ki me bo zadovoljila vsaj tako kot Logitech G5, ki ji pravijo gamerska miš. Za njen nadomestek sem izbral G500, naslednjico G5 in naredil subjektivno primerjavo med obema izdelkoma.

Po obliki sta obe miši podobni če ne čisto enaki. Nova G500 miš ima malo več gumbov za nastavljanje. Stari model G5 so z enega nastavljivega gumba nadgradili na 3 nastavljive gumbe, ki jih pritiskamo s palcem desne roke (žal miška ni narejena za levičarje). Dodelali pa so še kolešček miške, ki je s prej plastičnim zamenjan s kovinskim bolj obteženim koleščkom. Še vedno je kolešček obdržal vse tri klike (klik v levo in desno ter dvoklik). Dobil pa je zanimiv preklop delovanja iz stopenjskega v brezstopenjsko vrtenje koleščka. To nam omogoča pri zumiranju, da na hitro brezkončno zavrtimo kolo naprej ali nazaj. Nova miška ima enako kot stara G5 možnost obteževanja z utežmi, ki so dveh tež 4.5 grama in 1.5 grama. Zamerim pa novi miški, da ima za dve uteži manj prostora v magazinu za obteževanje. To mi naredi miško za skoraj 10 gramov lažjo, saj sem imel prejšnjo obteženo z največjo možno težo.

Povzetek lahko rečem da je odličen izdelek. Visoka cena se poplača čez čas, ko se je človek navadi in spozna da je mercedez med miškami.

AddThis Social Bookmark Button

0 komentarji

Objava komentarja